Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО МИХАИЛА ДУДАША У ГРАДСКОЈ КУЋИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином примио у Градској кући прослављеног спортисту Михаила Дудаша који је освојио бронзану медаљу у десетобоју на Европском првенству у атлетици у Амстердаму.

Градоначелник Милош Вучевић је честитајући Дудашу, истакао да ће Град Нови Сад, и поред свих досадашњих улагања у атлетику, наставити још више да ради на побољшању услова за новосадске атлетичаре, а да су један од највећих поноса Града Новог Сада врхунски спортисти Ивана Шпановић и Михаил Дудаш.

Он је нагласио да је важно, због будућих нараштаја, усмеравати континуирану и темељну пажњу на спорт, јер се кроз њега обликују праве вредности код младих, а потом, узвратном спрегом, ти млади људи који освајају шампионске титуле, представљају изнова узор младима.

Михаил Дудаш се захвалио на пријему, а посебно је истакао захвалност коју осећа према свом тренеру Феђи Камасију, као и према целокупном руководству АК „Војводина“, захваљујући којима је дошао до изузетних висина у спорту. Такође, он је споменуо припреме за наступ на Олимпијским играма у Рију где се нада обарању државног рекорда.

На састанку се разговарало и о улагању у све ресурсе који би допринели олакшавању тренирања новосадских атлетичара и о усмеравању пажње на пружање подршке значајним догађајима из света атлетике.

Нови Сад, 18. јул 2016. године