Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO MIHAILA DUDAŠA U GRADSKOJ KUĆI

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom primio u Gradskoj kući proslavlјenog sportistu Mihaila Dudaša koji je osvojio bronzanu medalјu u desetoboju na Evropskom prvenstvu u atletici u Amsterdamu.

Gradonačelnik Miloš Vučević je čestitajući Dudašu, istakao da će Grad Novi Sad, i pored svih dosadašnjih ulaganja u atletiku, nastaviti još više da radi na pobolјšanju uslova za novosadske atletičare, a da su jedan od najvećih ponosa Grada Novog Sada vrhunski sportisti Ivana Španović i Mihail Dudaš.

On je naglasio da je važno, zbog budućih naraštaja, usmeravati kontinuiranu i temelјnu pažnju na sport, jer se kroz njega oblikuju prave vrednosti kod mladih, a potom, uzvratnom spregom, ti mladi lјudi koji osvajaju šampionske titule, predstavlјaju iznova uzor mladima.

Mihail Dudaš se zahvalio na prijemu, a posebno je istakao zahvalnost koju oseća prema svom treneru Feđi Kamasiju, kao i prema celokupnom rukovodstvu AK „Vojvodina“, zahvalјujući kojima je došao do izuzetnih visina u sportu. Takođe, on je spomenuo pripreme za nastup na Olimpijskim igrama u Riju gde se nada obaranju državnog rekorda.

Na sastanku se razgovaralo i o ulaganju u sve resurse koji bi doprineli olakšavanju treniranja novosadskih atletičara i o usmeravanju pažnje na pružanje podrške značajnim događajima iz sveta atletike.

Novi Sad, 18. jul 2016. godine