Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АМБАСАДОРА ШВАЈЦАРСКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примиo je амбасадора Швајцарске Њ.Е. Жана Даниела Руха у Свечаној сали Градске куће.

Пожелевши амбасадору срдачну добродошлицу градоначелник Вучевић је нагласио да је Нови Сад мултинационална и мултикултурална заједница, други по величини град у Србији, модеран универзитетски, туристички, сајамски и конгресни центар региона. Они су разговарали о могућностима успостављања ближе сарадње између Новог Сада и швајцарских градова.

Изразивши задовољство због посете Новом Саду, Њ.Е. Жан Даниел Рух захвалио се на пријему и рекао да постоје бројне области у којима би могла да се успостави сарадња са Новим Садом. На  састанку је договорено је да ће у наредном периоду бити разматране могућности покретања заједничких активности на пољима привреде, културе и образовања.

Како је изјавио градоначелник Милош Вучевић, сарадња са Швајцарском је од великог значаја за Србију и за Нови Сад, јер је то земља која држи примат у Европи у многим областима и истакао да се нада да ће привредници и инвеститори из Швајцарске препознати наш Град као подобно место за развијање свог бизниса, док ће Град учинити све да им обезбеди адекватне услове за рад у Новом Саду.

Нови Сад, 29. мај 2013. године