Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO AMBASADORA ŠVAJCARSKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Švajcarske NJ.E. Žana Daniela Ruha u Svečanoj sali Gradske kuće.

Poželevši ambasadoru srdačnu dobrodošlicu gradonačelnik Vučević je naglasio da je Novi Sad multinacionalna i multikulturalna zajednica, drugi po veličini grad u Srbiji, moderan univerzitetski, turistički, sajamski i kongresni centar regiona. Oni su razgovarali o mogućnostima uspostavljanja bliže saradnje između Novog Sada i švajcarskih gradova.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete Novom Sadu, NJ.E. Žan Daniel Ruh zahvalio se na prijemu i rekao da postoje brojne oblasti u kojima bi mogla da se uspostavi saradnja sa Novim Sadom. Na  sastanku je dogovoreno je da će u narednom periodu biti razmatrane mogućnosti pokretanja zajedničkih aktivnosti na poljima privrede, kulture i obrazovanja.

Kako je izjavio gradonačelnik Miloš Vučević, saradnja sa Švajcarskom je od velikog značaja za Srbiju i za Novi Sad, jer je to zemlja koja drži primat u Evropi u mnogim oblastima i istakao da se nada da će privrednici i investitori iz Švajcarske prepoznati naš Grad kao podobno mesto za razvijanje svog biznisa, dok će Grad učiniti sve da im obezbedi adekvatne uslove za rad u Novom Sadu.

Novi Sad, 29. maj 2013. godine