Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АМБАСАДОРА МАЂАРСКЕ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић примио је новоименованог амбасадора Републике Мађарске Њ.Е. др Имреа Варгу.

- Недавно смо се побратили са мађарским градом Печујом, имамо сјајне односе са њима и одлучили смо да то буде баш тај град, због сличности са Новим Садом, али и због тога што ће управо Печуј наредне године бити проглашен за престоницу европске културе. Ово је само један у низу показатеља одличне сарадње са Мађарском и њеним градовима – истакао је градоначелник Павличић.

Поред градоначелника, испред Града Новог Сада мађарску делегацију дочекали су члан Градског већа за културу Андреј Бурсаћ и помоћник градоначелника Золтан Буњик, а пријему су из амбасаде Мађарске такође присуствовали први секретар, аташе за образовање и културу Клара Сентђери и други секретар Балаш Силађи.

- Када говоримо о мађарским инвеститорима чињеница је да су они веома заинтересовани за Србију, али највише за Војводину и Нови Сад, због одличне локације а и због чињенице да је овај део Србије седиште значајних мађарских институција – напоменуо је амбасадор Варгу.

Градоначелник и амбасадор сложили су се да ће ускоро доћи и дан после економске кризе, и када тај дан дође треба га спремно дочекати и наставити реализацију капиталних инвестиција.

Нови Сад, 07.10.2009.године