Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO AMBASADORA MAĐARSKE

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić primio je novoimenovanog ambasadora Republike Mađarske Nj.E. dr Imrea Vargu.

- Nedavno smo se pobratili sa mađarskim gradom Pečujom, imamo sjajne odnose sa njima i odlučili smo da to bude baš taj grad, zbog sličnosti sa Novim Sadom, ali i zbog toga što će upravo Pečuj naredne godine biti proglašen za prestonicu evropske kulture. Ovo je samo jedan u nizu pokazatelja odlične saradnje sa Mađarskom i njenim gradovima – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Pored gradonačelnika, ispred Grada Novog Sada mađarsku delegaciju dočekali su član Gradskog veća za kulturu Andrej Bursać i pomoćnik gradonačelnika Zoltan Bunjik, a prijemu su iz ambasade Mađarske takođe prisustvovali prvi sekretar, ataše za obrazovanje i kulturu Klara Sentđeri i drugi sekretar Balaš Silađi.

- Kada govorimo o mađarskim investitorima činjenica je da su oni veoma zainteresovani za Srbiju, ali najviše za Vojvodinu i Novi Sad, zbog odlične lokacije a i zbog činjenice da je ovaj deo Srbije sedište značajnih mađarskih institucija – napomenuo je ambasador Vargu.

Gradonačelnik i ambasador složili su se da će uskoro doći i dan posle ekonomske krize, i kada taj dan dođe treba ga spremno dočekati i nastaviti realizaciju kapitalnih investicija.

Novi Sad, 07.10.2009.godine