Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПРИМИО АМБАСАДОРА И.Р. ИРАН

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у Свечаној сали Градске куће амбасадора Исламске републике Иран у Србији Њ.Е. Маџида Фахимпура.

Ирански амбасадор Маџид Фахимпур истакао је да је важно залагати се за унапређење сарадње између Србије и Ирана, као и то да је Иран веома заинтересован за развој билатералних односа у области културе, економије и политике.

Градоначелник Милош Вучевић и амбасадор Њ.Е. Маџид Фахимпур сагласили су се да постоје бројне могућности за унапређење кооперације на међурегионалном и међуградском нивоу две земље.
Саговорници су као један од успешних видова већ реализоване сарадње навели и Протокол о сарадњи који је потписан прошлог месеца између Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду и Културног центра Амбасаде Исламске републике Ирана којим је омогућено организовање курса персијског језика и организација разних догађаја којима се у Новом Саду представља иранска култура и обичаји.

Амбасадор је изразио посебно задовољство што ће Новосађани од данас, наредна три дана, имати прилику да у Збирци стране уметности Музеја Града виде изложбу „Ирански градови говором слика“ коју организује Друштво српско-иранског пријатељства  у сарадњи са Градом Новим Садом.

Нови Сад, 27. новембар 2013. године