Čitaj mi

GRADONAČELNIK PRIMIO AMBASADORA I.R. IRAN

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Svečanoj sali Gradske kuće ambasadora Islamske republike Iran u Srbiji NJ.E. Madžida Fahimpura.

Iranski ambasador Madžid Fahimpur istakao je da je važno zalagati se za unapređenje saradnje između Srbije i Irana, kao i to da je Iran veoma zainteresovan za razvoj bilateralnih odnosa u oblasti kulture, ekonomije i politike.
Gradonačelnik Miloš Vučević i ambasador NJ.E. Madžid Fahimpur saglasili su se da postoje brojne mogućnosti za unapređenje kooperacije na međuregionalnom i međugradskom nivou dve zemlje.

Sagovornici su kao jedan od uspešnih vidova već realizovane saradnje naveli i Protokol o saradnji koji je potpisan prošlog meseca između Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu i Kulturnog centra Ambasade Islamske republike Irana kojim je omogućeno organizovanje kursa persijskog jezika i organizacija raznih događaja kojima se u Novom Sadu predstavlja iranska kultura i običaji.

Ambasador je izrazio posebno zadovoljstvo što će Novosađani od danas, naredna tri dana, imati priliku da u Zbirci strane umetnosti Muzeja Grada vide izložbu „Iranski gradovi govorom slika“ koju organizuje Društvo srpsko-iranskog prijateljstva  u saradnji sa Gradom Novim Sadom.

Novi Sad, 27. novembar 2013. godine