Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖЕЛЕО СРЕЋНО СТУДИРАЊЕ СТЕФАНУ ВЕЉИ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је младог Стефана Вељу, прослављеног новосадског научника који је добио највиша светска признања за свој изум –направу за хватање и разбијање тромба под називом ''Тромб гард''. Том приликом градоначелник му је пожелео срећан одлазак у Беч на студије изразивши очекивање да ће се након завршеног школовања вратити у своју земљу и свој град.

- Још једном имамо прилику да угостимо нашег суграђанина, младог научника, овог пута, како бисмо смо му пожелели успех пред одлазак на стручно усавршавање. Резултати његовог преданог рада више су него очигледни и Нови Сад је поносон на њега. Надам се да ће држава Србија створити услове да мотивише младе да се враћају у своју земљу и буду карике у ланцу који ће вући Србију унапред у сваком смислу – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Стефан Вељо се захвалио на пријему рекавши да је почаствован што је поново примљен у Градску кућу.

- Драго ми је што је наш однос добар, и што су испуњена обећања која су ми дата када је реч о мом одласку у Беч, јер без тога би било тешко да се тамо снађем, и волео бих да такав однос задржимо и у будућности – рекао је Стефан Вељa.

Подсећамо, након што је освојио златну медаљу на фестивалу проналазача ''Еурека'', 2014. године у Бриселу, Стефан је добио Орден првог реда Краљевине Белгије и звање витеза. Најмлађи је добитник тог признања, а за исти проналазак добио је и награду румунског министарства за развој и иновације и златну плакету ''Института за иновације'' из Москве.

Нови Сад, 25. септембар 2015. године