Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЖЕЛЕО СРЕЋУ ПРВАЦИМА

- Школа је место учења и дружења. Већи део времена од сада ћете проводити управо у школи и чините то са радошћу јер сваким даном откриваћете нове ствари о себи и о животу. Сва знања и искуства која овде будете стекли биће за вас драгоцени за даљи живот, а надамо се да ћете бити бољи и успешнији од нас. Данас почиње нови део вашег детињства, и срећан вам децо полазак у школу – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић на Свечаном пријему првака у ОШ ''Васа Стајић''.

Пријем првака протекао је у духу песме, игре, стихова и лепих речи упућених од стране представника Града и школе, а потом је уследила прозивка учитељица које ће водити четири одељења првака, са 101 учеником.

ОШ ''Васа Стајић'' настала је давне 1922. године, а на данашњој локацији и под овим називом постоји од 1953. године. Како кажу представници школе иако су се локација и назив школе мењали током историје оно што је остало исто је сврха да образује, васпита и изведе на прави пут све своје ученике, који ће једнога дана постати достојни представници нашег народа и творци новог живота на овим, али и неким далеким просторима.

До сада је у Новом Саду у први разред основне школе уписано 3 887 деце, а пошто упис траје до 31. августа та цифра није коначна.

Нови Сад, 29. август 2013. године