Čitaj mi

GRADONAČELNIK POŽELEO SREĆU PRVACIMA

- Škola je mesto učenja i druženja. Veći deo vremena od sada ćete provoditi upravo u školi i činite to sa radošću jer svakim danom otkrivaćete nove stvari o sebi i o životu. Sva znanja i iskustva koja ovde budete stekli biće za vas dragoceni za dalji život, a nadamo se da ćete biti bolji i uspešniji od nas. Danas počinje novi deo vašeg detinjstva, i srećan vam deco polazak u školu – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na Svečanom prijemu prvaka u OŠ ''Vasa Stajić''.

Prijem prvaka protekao je u duhu pesme, igre, stihova i lepih reči upućenih od strane predstavnika Grada i škole, a potom je usledila prozivka učiteljica koje će voditi četiri odeljenja prvaka, sa 101 učenikom.

OŠ ''Vasa Stajić'' nastala je davne 1922. godine, a na današnjoj lokaciji i pod ovim nazivom postoji od 1953. godine. Kako kažu predstavnici škole iako su se lokacija i naziv škole menjali tokom istorije ono što je ostalo isto je svrha da obrazuje, vaspita i izvede na pravi put sve svoje učenike, koji će jednoga dana postati dostojni predstavnici našeg naroda i tvorci novog života na ovim, ali i nekim dalekim prostorima.

Do sada je u Novom Sadu u prvi razred osnovne škole upisano 3 887 dece, a pošto upis traje do 31. avgusta ta cifra nije konačna.

Novi Sad, 29. avgust 2013. godine