Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОЗДРАВИО СТУДЕНТЕ ПРВЕ ГОДИНЕ СТУДИЈА НА ПРАВНОМ ФАКУЛТЕТУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић присуствовао је свечаном пријему студената прве године основних академских студија који је уприличен у Амфитеатру Правног факултета Универзитета у Новом Саду.

- Честитам студентима, професорима, асистентима и запосленима Унивезитета у Новом Саду  почетак нове школске године. Данас смо на Правном факултету да пружимо подршку и поздравимо студенте, будуће правнике, и да им пожелимо пуно рада и учења, јер без труда и одрицања нема ни успеха. Ми, на јавним функцијама, имамо задатак да стварамо такав амбијент да ова деца након студија остану да живе и раде у нашој земљи. Њихово знање је гарант сигурније будућности и тога да ћемо као друштво и држава бити развијени. Хвала декану Ристивојевићу на позиву и сматрам да је овај пријем одлично осмишљен, јер су бруцоши имали јединствену прилику да виде бивше студенте Правног факултета у амфитеатру, а то су данас председници судова, покрајински секретари, јавни тужиоци, припадници Полицијске управе и други. Мислим да је то лепа прилика за студенте прве године, да добију ветар у леђа на почетку једне нове етапе у животу. Овај факултет пружа знање кроз квалитетно студирање и темељ је за све оно што им доносе наредне позиције у професионалном животу. Честитам на броју од преко 500 уписаних студената, који је заиста импресиван и говори о томе колико је Правни факултет популаран, док нпр. у моје време, пре 25 година када сам ја уписивао студије права, није било велике конкуренције при упису - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Студентима су се обратили и декан Правног факултета проф. др Бранислав Ристивојевић, покрајински секретар за високо образовање и научно-истраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, као и продекан за наставу проф. др Татјана Бугарски, који су им пожелели много среће у наредним годинама студија и охрабрили их да храбро иду ка изазовима.

Нови Сад, 30. септембар 2019. године