Čitaj mi

GRADONAČELNIK POZDRAVIO STUDENTE PRVE GODINE STUDIJA NA PRAVNOM FAKULTETU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanom prijemu studenata prve godine osnovnih akademskih studija koji je upriličen u Amfiteatru Pravnog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

- Čestitam studentima, profesorima, asistentima i zaposlenima Univeziteta u Novom Sadu  početak nove školske godine. Danas smo na Pravnom fakultetu da pružimo podršku i pozdravimo studente, buduće pravnike, i da im poželimo puno rada i učenja, jer bez truda i odricanja nema ni uspeha. Mi, na javnim funkcijama, imamo zadatak da stvaramo takav ambijent da ova deca nakon studija ostanu da žive i rade u našoj zemlјi. Nјihovo znanje je garant sigurnije budućnosti i toga da ćemo kao društvo i država biti razvijeni. Hvala dekanu Ristivojeviću na pozivu i smatram da je ovaj prijem odlično osmišlјen, jer su brucoši imali jedinstvenu priliku da vide bivše studente Pravnog fakulteta u amfiteatru, a to su danas predsednici sudova, pokrajinski sekretari, javni tužioci, pripadnici Policijske uprave i drugi. Mislim da je to lepa prilika za studente prve godine, da dobiju vetar u leđa na početku jedne nove etape u životu. Ovaj fakultet pruža znanje kroz kvalitetno studiranje i temelј je za sve ono što im donose naredne pozicije u profesionalnom životu. Čestitam na broju od preko 500 upisanih studenata, koji je zaista impresivan i govori o tome koliko je Pravni fakultet popularan, dok npr. u moje vreme, pre 25 godina kada sam ja upisivao studije prava, nije bilo velike konkurencije pri upisu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Studentima su se obratili i dekan Pravnog fakulteta prof. dr Branislav Ristivojević, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, kao i prodekan za nastavu prof. dr Tatjana Bugarski, koji su im poželeli mnogo sreće u narednim godinama studija i ohrabrili ih da hrabro idu ka izazovima.

Novi Sad, 30. septembar 2019. godine