Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ВРТИЋ И ШКОЛУ У НАСЕЉУ ШАНГАЈ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић посетио је вртић „Дуга“ Предшколске установе „Радосно детињство“ који се налази у Шангају. Он је том приликом присуствовао предаји душека за дечје креветиће који представљају донацију грађана Шангаја и Удружења „Срећни људи“.

- Најзаслужнији за то што је данас обданиште у Шангају добило нову опрему у виду душека јесу сами житељи Шангаја и чланови Удружења грађана „Срећни људи“. Сви они заједно су  својим залагањем и прилозима купили нове душеке за децу која иду у обданиште „Дуга“, а деци ће ускоро пристићи још додатне опреме у виду телевизора и музичких линија. Ово је прави пример тога како грађани могу да буду солидарни и помогну једни другима. Становници Шангаја су се самоорганизовали и нису чекали некога да све уради уместо њих. Мени је част када видим шта су заједнички постигли људи који су високо друштвено одговорни, свесни и савесни и који су свима нама показали како се заједничким радом и деловањем може много тога постићи – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Градоначелнику је то била прва посета обданишту у Шангају, а он је истакао да га веома радује чињеница да у њему има много деце.

- Иако сам у претходне четири године обишао много обданишта ПУ „Радосно детињство“, у овоме нисам био до сад. Зато ме посебно весели када видим да има много деце у њему с обзиром на број становника и надам се да ће ускоро бити потебе да се обданиште у Шангају шири, да се потражују већи капацитети, односно да има све више деце – рекао је Милош Вучевић.

У Основној школи „Вељко Влаховић“ у Шангају градоначелник је разговарао са директорицом Љубицом Грубач. У обиласку школе, они су претежно водили разговоре везане за успехе школе и њених ученика, као и за предстојећу изградњу фискултурне сале за коју је већ обезбеђен новац у буџету.

Нови Сад, 20. април 2016. године