Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO VRTIĆ I ŠKOLU U NASELJU ŠANGAJ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je vrtić „Duga“ Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ koji se nalazi u Šangaju. On je tom prilikom prisustvovao predaji dušeka za dečje krevetiće koji predstavljaju donaciju građana Šangaja i Udruženja „Srećni ljudi“.

- Najzaslužniji za to što je danas obdanište u Šangaju dobilo novu opremu u vidu dušeka jesu sami žitelji Šangaja i članovi Udruženja građana „Srećni ljudi“. Svi oni zajedno su  svojim zalaganjem i prilozima kupili nove dušeke za decu koja idu u obdanište „Duga“, a deci će uskoro pristići još dodatne opreme u vidu televizora i muzičkih linija. Ovo je pravi primer toga kako građani mogu da budu solidarni i pomognu jedni drugima. Stanovnici Šangaja su se samoorganizovali i nisu čekali nekoga da sve uradi umesto njih. Meni je čast kada vidim šta su zajednički postigli ljudi koji su visoko društveno odgovorni, svesni i savesni i koji su svima nama pokazali kako se zajedničkim radom i delovanjem može mnogo toga postići – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelniku je to bila prva poseta obdaništu u Šangaju, a on je istakao da ga veoma raduje činjenica da u njemu ima mnogo dece.

- Iako sam u prethodne četiri godine obišao mnogo obdaništa PU „Radosno detinjstvo“, u ovome nisam bio do sad. Zato me posebno veseli kada vidim da ima mnogo dece u njemu s obzirom na broj stanovnika i nadam se da će uskoro biti potebe da se obdanište u Šangaju širi, da se potražuju veći kapaciteti, odnosno da ima sve više dece – rekao je Miloš Vučević.

U Osnovnoj školi „Veljko Vlahović“ u Šangaju gradonačelnik je razgovarao sa direktoricom Ljubicom Grubač. U obilasku škole, oni su pretežno vodili razgovore vezane za uspehe škole i njenih učenika, kao i za predstojeću izgradnju fiskulturne sale za koju je već obezbeđen novac u budžetu.

Novi Sad, 20. april 2016. godine