Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ВРТИЋ „ЗЛАТНА РИБИЦА“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада проф. др Синиша Севић посетили су вртић „Златна рибица“ Предшколске установе ''Радосно детињство'' где су им најстарија деца из тог вртића уручила поклон слике Новог Сада које су сами нацртали.

- Континуирано радимо на решавању проблема у којима се налази ПУ „Радосно детињство“, због невероватног начина вођења ове установе претходних година. Дружење са децом нам дајe снагу и вољу да се изборимо са многим стварима са којима се сваки дан сусрећемо. Морам да се захвалим свим васпитачима који поред материјалних проблема у којима се налазе, свакодневно брину о овим малишанима на најбољи могући начин, и ниједног тренутка не можемо да видимо мањак њихове посвећености и пажње према деци. Град мора да стави свој пун капацитет на располагање „Радосном детињству“ за решавање проблема у којима се налази. Очекујемо да ће у скорије време бити завршени неки грађевински радови како би се проширио капацитет Предшколске установе, и да ће нам Републичка дирекција за одузету имовину уступити два објекта на коришћење у сврху делатности ове установе. Волео бих да Управа за образовање нађе решење и модалитет, уради озбиљну припрему и покаже финансијске ресурсе како бисмо могли да субвенционишемо и децу која су уписана у приватна обданишта – рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Током обиласка вртића директор Предшколске установе „Радосно детињство“ Марко Гргуровић упознао је градоначелника и председника Скупштине Града са организацијом рада тог вртића. Градоначелник је након обиласка изразио задовољство условима које тај објекат пружа у погледу смештаја и боравка деце и услова рада запослених.

Нови Сад, 12. децембар 2013. године