Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO VRTIĆ „ZLATNA RIBICA“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednik Skupštine Grada Novog Sada prof. dr Siniša Sević posetili su vrtić „Zlatna ribica“ Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'' gde su im najstarija deca iz tog vrtića uručila poklon slike Novog Sada koje su sami nacrtali.

- Kontinuirano radimo na rešavanju problema u kojima se nalazi PU „Radosno detinjstvo“, zbog neverovatnog načina vođenja ove ustanove prethodnih godina. Druženje sa decom nam daje snagu i volju da se izborimo sa mnogim stvarima sa kojima se svaki dan susrećemo. Moram da se zahvalim svim vaspitačima koji pored materijalnih problema u kojima se nalaze, svakodnevno brinu o ovim mališanima na najbolji mogući način, i nijednog trenutka ne možemo da vidimo manjak njihove posvećenosti i pažnje prema deci. Grad mora da stavi svoj pun kapacitet na raspolaganje „Radosnom detinjstvu“ za rešavanje problema u kojima se nalazi. Očekujemo da će u skorije vreme biti završeni neki građevinski radovi kako bi se proširio kapacitet Predškolske ustanove, i da će nam Republička direkcija za oduzetu imovinu ustupiti dva objekta na korišćenje u svrhu delatnosti ove ustanove. Voleo bih da Uprava za obrazovanje nađe rešenje i modalitet, uradi ozbiljnu pripremu i pokaže finansijske resurse kako bismo mogli da subvencionišemo i decu koja su upisana u privatna obdaništa – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Tokom obilaska vrtića direktor Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ Marko Grgurović upoznao je gradonačelnika i predsednika Skupštine Grada sa organizacijom rada tog vrtića. Gradonačelnik je nakon obilaska izrazio zadovoljstvo uslovima koje taj objekat pruža u pogledu smeštaja i boravka dece i uslova rada zaposlenih.

Novi Sad, 12. decembar 2013. godine