Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ВОЈНОМЕДИЦИНСКИ ЦЕНТАР

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и члан Градског већа за здравство проф. др Золтан Хорват посетили су Војномедицински центар Нови Сад, који од фебруара 2013. године функционише као општа болница, секундарног нивоа здравствене заштите. Том приликом они су се упознали са капацитетима Одељења за хируршке болести, операционим салама, као и са потребама које та установа има, пре свега, у виду опреме чија би набавка омогућила значајно проширење обима посла.

- У последње три године постоји добра сарадња између Војне болнице у Петроварадину и Града Новог Сада као локалне самоуправе. Нови Сад нема класичну градску болницу, односно, има Дом здавља као пружаоца примарне здравствене заштите и КЦ Војводине и Институт у Каменици, као пружаоце терцијалног облика здравствене заштите. Зато постоји,  условно речено, притисак пацијената и зато нам је неопходна Војна болница у смислу пружања  што квалитетније и ефикасније здравствене заштите грађана Новог Сада. Трудимо да са нашим материјалним ресурсима помогнемо Војну болницу уважавајући све њене специфичности, јер то је болница свих грађана без обрира на то да ли су у питању цивилни или војни осигураници. Честитам велики јубилеј Војној болници, а у питању је 229 година постојања те установе. Дуга традиција треба да буде  понос свих запослених, али и свих у Новом Саду. Ми се трудимо да у нашем граду имамо што квалитетније услове за пружање здравствене заштите, да су наши грађани здрави и да имају добру превентивну заштиту. Тиме се умањују потребе за хируршким интервенцијама које могу довести до нежељених ситуација и до нарушеног здравственог стања – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Управник Војне болнице др Братољуб Бркљача се захвалио градоначелнику и проф. др Хорвату што су дошли у посету болници у Петроварадину, а поводом обележавања 229  година рада и постојања. - Ми смо свакако испомоћ Клиничком центру који је установа терцијалне здравствене заштите, док је Војна болница секундарна здравствена заштита што свакако Новом Саду и деловима Јужнобачког округа недостаје. Ту смо да помогнемо и свих ових година се трудимо да сваке наредне године будемо још бољи од оне претходне – рекао је др Бркљача.

Поводом предстојећег дана Војномедицинског центра 11. новембра, а у циљу приближавања ове установе грађанству Новог Сада и Јужнобачког округа, Одељење за хируршке болести ВМЦ Нови Сад ће у периоду од 12.октобра до 6. новембра 2015,  ангажовати своје максималне људске и материјалне ресурсе и на тај начин, изводећи око 170 планираних операција у том периоду, обележити дан Центра.

Нови Сад, 8. октобар 2015. године