Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО СТОНОТЕНИСКЕ КЛУБОВЕ „СПИН“ И "ТВРЂАВА"

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетићанином обишао просторије за тренинг које користе, између осталих, стонотениски клубови особа с инвалидитетом „Спин“ и „Тврђава“ на СПЕНС-у где су разговарали са руководством и члановима клубова, најбољим стонотенисерима-параолимпијацима и добитницима националних спортских признања.

- Дошли смо на СПЕНС да нашим стонотенисерима честитамо на резултатима којима су нас, по ко зна који пут, обрадовали. Наши параолимпијци су на Европском првенству у Шведској остварили велики успех и донели Србији најсјајнија одличја, као и сребрне и бронзане медаље у екипној и појединачној конкуренцији. Они имају континуитет у низању успеха и то није случајност, него резултат напорног рада. У нашем граду имамо два стонотениска клуба где особе са инвалидитетом могу да вежбају, да се припремају за такмичења и да квалитетно проводе своје време. Следеће године нас очекује параолимпијада у Токију, на којој ће се такмичити и наши стонотенисери, а ми ћемо као Град учинити све да параолимпијци из Новог Сада добију посебну подршку и додатне субвенције из буџета. Купљена је нова опрема и столови прилагођени за особе са инвалидитетом, а ускоро следе и лепе вести у вези са СПЕНС-ом. Наиме, Град је пре месец дана потписао Меморандум са Европском банком за обнову и развој, и очекујемо да у наредних пар месеци добијемо комплетну стратегију реконструкције СПЦ „Војводина“ са економско-финансијском анализом. Желимо да  наш СПЕНС, са постојећим изгледом добије ново рухо, бољи садржај и квалитет, да буде економски исплативији, на задовољство спортиста који овде вежбају, људи који послују и свих грађана који га посећују. Такође, према Влади Србије смо упутили предлог да један од планирана три Центра за вештачку интелигенцију у нашој земљи, буде смештен управо на СПЕНС-у - рекао је градоначелник Вучевић и нагласио да ће Град наставити да води рачуна о  о приступачности, као и то да ће се урбанисти тим принципом водити и приликом изградње Стадиона „Карађорђе“ и новог атлетског центра, као и за све објекте који ће бити грађени у Новом Саду.

Стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић се у име играча оба клуба, „Спин“ и „Тврђава“, захвалила градоначелнику на посети, и рекла да им подршка Града даје ветар у леђа за све оно што су урадили до сада и оно што ће радити и у будуће. Обратио се и председник клуба „Спин“ Ранко Поповић који се захвалио градоначелнику Вучевићу и Градској управи за спорт и омладину који поклањају велику пажњу и пружају им континуирану финансијску помоћ, што помаже играчима да остваре врхунске резултате на престижним такмичењима.

Нови Сад, 9. октобар 2019. године