Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO STONOTENISKЕ KLUBОVЕ „SPIN“ I "TVRĐAVA"

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom obišao prostorije za trening koje koriste, između ostalih, stonoteniski klubovi osoba s invaliditetom „Spin“ i „Tvrđava“ na SPENS-u gde su razgovarali sa rukovodstvom i članovima klubova, najbolјim stonoteniserima-paraolimpijacima i dobitnicima nacionalnih sportskih priznanja.

- Došli smo na SPENS da našim stonoteniserima čestitamo na rezultatima kojima su nas, po ko zna koji put, obradovali. Naši paraolimpijci su na Evropskom prvenstvu u Švedskoj ostvarili veliki uspeh i doneli Srbiji najsjajnija odličja, kao i srebrne i bronzane medalјe u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Oni imaju kontinuitet u nizanju uspeha i to nije slučajnost, nego rezultat napornog rada. U našem gradu imamo dva stonoteniska kluba gde osobe sa invaliditetom mogu da vežbaju, da se pripremaju za takmičenja i da kvalitetno provode svoje vreme. Sledeće godine nas očekuje paraolimpijada u Tokiju, na kojoj će se takmičiti i naši stonoteniseri, a mi ćemo kao Grad učiniti sve da paraolimpijci iz Novog Sada dobiju posebnu podršku i dodatne subvencije iz budžeta. Kuplјena je nova oprema i stolovi prilagođeni za osobe sa invaliditetom, a uskoro slede i lepe vesti u vezi sa SPENS-om. Naime, Grad je pre mesec dana potpisao Memorandum sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, i očekujemo da u narednih par meseci dobijemo kompletnu strategiju rekonstrukcije SPC „Vojvodina“ sa ekonomsko-finansijskom analizom. Želimo da  naš SPENS, sa postojećim izgledom dobije novo ruho, bolјi sadržaj i kvalitet, da bude ekonomski isplativiji, na zadovolјstvo sportista koji ovde vežbaju, lјudi koji posluju i svih građana koji ga posećuju. Takođe, prema Vladi Srbije smo uputili predlog da jedan od planirana tri Centra za veštačku inteligenciju u našoj zemlјi, bude smešten upravo na SPENS-u - rekao je gradonačelnik Vučević i naglasio da će Grad nastaviti da vodi računa o  o pristupačnosti, kao i to da će se urbanisti tim principom voditi i prilikom izgradnje Stadiona „Karađorđe“ i novog atletskog centra, kao i za sve objekte koji će biti građeni u Novom Sadu.

Stonoteniserka Borislava Perić-Ranković se u ime igrača oba kluba, „Spin“ i „Tvrđava“, zahvalila gradonačelniku na poseti, i rekla da im podrška Grada daje vetar u leđa za sve ono što su uradili do sada i ono što će raditi i u buduće. Obratio se i predsednik kluba „Spin“ Ranko Popović koji se zahvalio gradonačelniku Vučeviću i Gradskoj upravi za sport i omladinu koji poklanjaju veliku pažnju i pružaju im kontinuiranu finansijsku pomoć, što pomaže igračima da ostvare vrhunske rezultate na prestižnim takmičenjima.

Novi Sad, 9. oktobar 2019. godine