Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ПОВРЕЂЕНОГ ЛЕКАРА ХИТНЕ ПОМОЋИ

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић и члан Градског већа за здравство проф др. Александра Новаков-Микић посетили су повређеног лекара Завода за хитну медицинску помоћ, кога је јутрос у 6 часова на Тргу Слободе напао младић у алкохолисаном стању.

- Сведоци смо да не прође недеља дана, а да се неки напад не деси у нашем граду. Почиониоци су ухваћени и ми ћемо тражити највећу казну за овај напад, јер оваквом насиљу можемо стати на крај само ако сви раде свој посао како треба, и град и полиција и судови – истакао је градоначелник Павличић.

Повређени лекар хитне помоћи Ендре Сич коме је констатован прелом руке, нагласио је да је полиција стигла одмах по позиву и ухватила починиоца.
-Чланови медицинских тимова избегавају да уђу у било какав конфликт, али то није начин да се спрече инциденти – каже Сич.

Директор хитне помоћи Ненад Арацки изјавио је да је немили догађај кап која је прелила чашу и прилика да се поново постави питање о третирању здравствених радника као службених лица, јер у садашњем систему све се заврши са благим казнама.

Нови Сад, 08.октобар 2009.године