Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO POVREĐENOG LEKARA HITNE POMOĆI

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i član Gradskog veća za zdravstvo prof dr. Aleksandra Novakov-Mikić posetili su povređenog lekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, koga je jutros u 6 časova na Trgu Slobode napao mladić u alkoholisanom stanju.

- Svedoci smo da ne prođe nedelja dana, a da se neki napad ne desi u našem gradu. Počionioci su uhvaćeni i mi ćemo tražiti najveću kaznu za ovaj napad, jer ovakvom nasilju možemo stati na kraj samo ako svi rade svoj posao kako treba, i grad i policija i sudovi – istakao je gradonačelnik Pavličić.

Povređeni lekar hitne pomoći Endre Sič kome je konstatovan prelom ruke, naglasio je da je policija stigla odmah po pozivu i uhvatila počinioca.
-Članovi medicinskih timova izbegavaju da uđu u bilo kakav konflikt, ali to nije način da se spreče incidenti – kaže Sič.

Direktor hitne pomoći Nenad Aracki izjavio je da je nemili događaj kap koja je prelila čašu i prilika da se ponovo postavi pitanje o tretiranju zdravstvenih radnika kao službenih lica, jer u sadašnjem sistemu sve se završi sa blagim kaznama.

Novi Sad, 08.oktobar 2009.godine