Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО НАСЕЉЕ КАЋ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно са директором ЈП „Завод за изградњу града“ Дејаном Мандићем обишао је насеље Каћ у којем су у току радови на санацији коловоза у делу Улице Славка Родића у дужини од око 300 метара. Постојећи асфалтни коловоз, који је у изузетно лошем стању, биће пресвучен новим слојем асфалта дебљине четири центиметра и извршиће се нивелација шахтова. Очекивано је да радови који су почели данас, а које изводи ЈКП „Пут“ по налогу ЈП „Завод за изградњу града“ буду завршени током идуће недеље. Градоначелник је такође обишао и Петровданско насеље, део Каћа где не постоји канализација, а за који је, Програмом уређивања грађевинског земљишта за 2016. годину, предвиђена израда пројектно-техничке документације.

- Када је реч о Каћу у 2016. години ставили смо акценат на израду пројектно-техничке документације за изградњу канализације у Петровданском насељу. То је најновији део Каћа који је од 1997. године, када је формиран, увек био на маргинама. Насеље није инфраструктурно опремљено, а 15 година не налази се у планским документима Града. Желео сам да известим житеље Петровданског насеља да је у току јавна набавка за израду пројектне документације, очекујемо отварање понуда 11. априла, а након тога уверен сам да Град има могућности и знања да у 2016. години изгради канализациону мрежу у овом делу Каћа. Захвалан сам становницима овог насеља на њиховом разумевању и подршци, јер су сви дали сагласност да можемо да уђемо у пројектовање – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Он је такође рекао да је, као и у свим приградским насељима, и у овом насељу актуелна тема легализација, и да је нови Закон добра шанса да коначно буде сређена катастарска ситуација, али и пописана сва имовина за потребе Пореске управе.

- Од наплате пореза градимо канализацију, вртиће, јавну расвету, асфалтирамо улице и јако је битно да до краја ове године завршимо процес легализације – рекао је Вучевић.

У протекле три године у Каћу су, на основу захтева Месне заједнице, редовно извођени радови на санацији ударних рупа. Поред тога, извршена је реконструкција пешачких стаза у Улици краља Петра I, а уређен је и паркинг у центру насеља. Извршени су и радови на асфалтирању пута до манастира у Каћу, а на тој локацији такође је изграђено и јавно осветљење. У готово читавом насељу Каћ изграђена је канализациона мрежа, а инвеститор тих радова било је ЈКП „Водовод и канализација“.

Нови Сад, 1. април 2016. године