Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO NASELJE KAĆ

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno sa direktorom JP „Zavod za izgradnju grada“ Dejanom Mandićem obišao je naselje Kać u kojem su u toku radovi na sanaciji kolovoza u delu Ulice Slavka Rodića u dužini od oko 300 metara. Postojeći asfaltni kolovoz, koji je u izuzetno lošem stanju, biće presvučen novim slojem asfalta debljine četiri centimetra i izvršiće se nivelacija šahtova. Očekivano je da radovi koji su počeli danas, a koje izvodi JKP „Put“ po nalogu JP „Zavod za izgradnju grada“ budu završeni tokom iduće nedelje. Gradonačelnik je takođe obišao i Petrovdansko naselje, deo Kaća gde ne postoji kanalizacija, a za koji je, Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2016. godinu, predviđena izrada projektno-tehničke dokumentacije.

- Kada je reč o Kaću u 2016. godini stavili smo akcenat na izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju kanalizacije u Petrovdanskom naselju. To je najnoviji deo Kaća koji je od 1997. godine, kada je formiran, uvek bio na marginama. Naselje nije infrastrukturno opremljeno, a 15 godina ne nalazi se u planskim dokumentima Grada. Želeo sam da izvestim žitelje Petrovdanskog naselja da je u toku javna nabavka za izradu projektne dokumentacije, očekujemo otvaranje ponuda 11. aprila, a nakon toga uveren sam da Grad ima mogućnosti i znanja da u 2016. godini izgradi kanalizacionu mrežu u ovom delu Kaća. Zahvalan sam stanovnicima ovog naselja na njihovom razumevanju i podršci, jer su svi dali saglasnost da možemo da uđemo u projektovanje – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takođe rekao da je, kao i u svim prigradskim naseljima, i u ovom naselju aktuelna tema legalizacija, i da je novi Zakon dobra šansa da konačno bude sređena katastarska situacija, ali i popisana sva imovina za potrebe Poreske uprave.

- Od naplate poreza gradimo kanalizaciju, vrtiće, javnu rasvetu, asfaltiramo ulice i jako je bitno da do kraja ove godine završimo proces legalizacije – rekao je Vučević.

U protekle tri godine u Kaću su, na osnovu zahteva Mesne zajednice, redovno izvođeni radovi na sanaciji udarnih rupa. Pored toga, izvršena je rekonstrukcija pešačkih staza u Ulici kralja Petra I, a uređen je i parking u centru naselja. Izvršeni su i radovi na asfaltiranju puta do manastira u Kaću, a na toj lokaciji takođe je izgrađeno i javno osvetljenje. U gotovo čitavom naselju Kać izgrađena je kanalizaciona mreža, a investitor tih radova bilo je JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Novi Sad, 1. april 2016. godine