Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ФУДБАЛСКИ КЛУБ „ПРОЛЕТЕР“

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је Фудбалски клуб „Пролетер“ и том приликом управи клуба и играчима уручио спортску опрему.

- Кажу да је ово прва посета једног градоначелника ФК „Пролетер“ на Сланој бари. Драго ми је да сам то ја, али ми је још драже да видим толики број деце која тренирају у добрим условима. Осети се да  овај део града живи и дише за свој фудбалски клуб, чији је први сениорски тим претходних година постигао значајне резулате. Данас смо уз помоћ пријатеља омогућили најмлађим селекцијама да имају нову опрему, нове лопте за тренирање, као и дресове. Овде смо да бисмо им помогли да тренирају и да уживају, пре свега у одрастању, као и у игрању фудбала, а ако постану врхунски фудбалери једног дана то је само још један плус. Битно је да деца из свих делова нашег града имају једнаке услове за спорт и разоноду и да имамо често овако лепе сусрете. Управи клуба, тренерима и родитељима који су учинили да „Пролетер“ постане оно што јесте срдачно честитам - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Члан управе Фудбалског клуба „Пролетер“ Јово Убипарип  истакао је да је грађанима насеља Слана бара, као и ФК „Пролетер“ изузетна част што је градоначелник Вучевић  нашао времена да их посети.

- Градоначелник је препознао успехе и позитивну атмосферу која се овде гаји десетинама година. Све ово изградили су вредни људи који овде живе уз свој клуб и наше гесло „Пролетер се пише срцем“ није празна флоскула. Захваљујем на донацији, а посебно на томе што је усмерена на најмлађе категорије, јер се деци тиме омогућава несметана игра и бављење спортом – рекао је Јово Убипарип и изразио наду да ће опрема у виду нових лопти и дресова допринети томе да деца и даље са задовољством долазе на стадион ФК „Пролетер“.

Нови Сад, 28. март 2016. године