Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO FUDBALSKI KLUB „PROLETER“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Fudbalski klub „Proleter“ i tom prilikom upravi kluba i igračima uručio sportsku opremu.

- Kažu da je ovo prva poseta jednog gradonačelnika FK „Proleter“ na Slanoj bari. Drago mi je da sam to ja, ali mi je još draže da vidim toliki broj dece koja treniraju u dobrim uslovima. Oseti se da  ovaj deo grada živi i diše za svoj fudbalski klub, čiji je prvi seniorski tim prethodnih godina postigao značajne rezulate. Danas smo uz pomoć prijatelјa omogućili najmlađim selekcijama da imaju novu opremu, nove lopte za treniranje, kao i dresove. Ovde smo da bismo im pomogli da treniraju i da uživaju, pre svega u odrastanju, kao i u igranju fudbala, a ako postanu vrhunski fudbaleri jednog dana to je samo još jedan plus. Bitno je da deca iz svih delova našeg grada imaju jednake uslove za sport i razonodu i da imamo često ovako lepe susrete. Upravi kluba, trenerima i roditelјima koji su učinili da „Proleter“ postane ono što jeste srdačno čestitam - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Član uprave Fudbalskog kluba „Proleter“ Jovo Ubiparip  istakao je da je građanima naselјa Slana bara, kao i FK „Proleter“ izuzetna čast što je gradonačelnik Vučević  našao vremena da ih poseti.

- Gradonačelnik je prepoznao uspehe i pozitivnu atmosferu koja se ovde gaji desetinama godina. Sve ovo izgradili su vredni lјudi koji ovde žive uz svoj klub i naše geslo „Proleter se piše srcem“ nije prazna floskula. Zahvalјujem na donaciji, a posebno na tome što je usmerena na najmlađe kategorije, jer se deci time omogućava nesmetana igra i bavlјenje sportom – rekao je Jovo Ubiparip i izrazio nadu da će oprema u vidu novih lopti i dresova doprineti tome da deca i dalјe sa zadovolјstvom dolaze na stadion FK „Proleter“.

Novi Sad, 28. mart 2016. godine