Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОСЕТИО ''ЦИКЛОНИЗАЦИЈУ'' ПОВОДОМ АКЦИЈЕ ЗАПРАШИВАЊА КОМАРАЦА

Предузеће „Циклонизација д.о.о. Нови Сад“ почело је са акцијом запрашивања комараца, а тим поводом уприличена је и смотра опреме и људства којој је присуствовао градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

-Ово је опрема којом бранимо Новосађане од комараца, крпеља и других инсеката. Запослени у ''Циклонизацији'' су претходних осам недеља свакодневно били у борби против Ковида 19, дезинфекцијом улица, објеката, стамбених зграда. Захваљујем им се на ангажману за време ванредног стања, нису се бавили комерцијалним условима, већ су све време били на висини задатка. Крећемо и у борбу против комараца, што је сада још битније, с обзиром на ситуацију са вирусом. Град има двогодишњи уговор са овом компанијом вредан140 милиона динара. Располажу одличном опремом као што су амфибијска возила, хеликоптер, два авиона, најбоља механизација и пример су за цео регион. Такође имају најбоље стручњаке који праве стратегију, те користе најсавременија средства – нагласио градоначелник Вучевић.

Дарио Аћимовић из „Циклонизација д.о.о. Нови Сад“ рекао је да је систематска акција заштите здравља грађана од комараца кренула пре осам дана.

- Урађен је мониторинг урбаних делова града и приградских насеља, а спроведени су и третмани на Новом насељу и Сателиту у подрумима који су под водом. Приводимо крају мониторинг речних комараца на Дунаву и на основу тога ћемо изводити даље третмане. Пре шест дана почела је и акција заштите здравља грађана од крпеља, и то од обода града са сремске и бачке стране, па се крећемо према центру - истакао је Аћимовић.

Градоначелник Вучевић рекао је да је борба за здравље грађана и даље приоритет и изразио наду да ће криза што пре бити окончана.

-Треба да дефинишемо техничке и заштитарске услове за коришћење јавног градског превоза. Возила и возачи су спремни, чекамо упутства од Кризног штаба. Град и предшколска установа су спремни и за повратак деце у вртиће, али и ту се чека одлука струке, односно Кризног штаба – изјавио је Вучевић и додао да је и даље потребан велики опрез, јер се епидемиолошка ситуација може у тренутку променити, односно погоршати.

Нови Сад, 27. април 2020. године