Čitaj mi

GRADONAČELNIK POSETIO ''CIKLONIZACIJU'' POVODOM AKCIJE ZAPRAŠIVANјA KOMARACA

Preduzeće „Ciklonizacija d.o.o. Novi Sad“ počelo je sa akcijom zaprašivanja komaraca, a tim povodom upriličena je i smotra opreme i lјudstva kojoj je prisustvovao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

-Ovo je oprema kojom branimo Novosađane od komaraca, krpelјa i drugih insekata. Zaposleni u ''Ciklonizaciji'' su prethodnih osam nedelјa svakodnevno bili u borbi protiv Kovida 19, dezinfekcijom ulica, objekata, stambenih zgrada. Zahvalјujem im se na angažmanu za vreme vanrednog stanja, nisu se bavili komercijalnim uslovima, već su sve vreme bili na visini zadatka. Krećemo i u borbu protiv komaraca, što je sada još bitnije, s obzirom na situaciju sa virusom. Grad ima dvogodišnji ugovor sa ovom kompanijom vredan140 miliona dinara. Raspolažu odličnom opremom kao što su amfibijska vozila, helikopter, dva aviona, najbolјa mehanizacija i primer su za ceo region. Takođe imaju najbolјe stručnjake koji prave strategiju, te koriste najsavremenija sredstva – naglasio gradonačelnik Vučević.

Dario Aćimović iz „Ciklonizacija d.o.o. Novi Sad“ rekao je da je sistematska akcija zaštite zdravlјa građana od komaraca krenula pre osam dana.

- Urađen je monitoring urbanih delova grada i prigradskih naselјa, a sprovedeni su i tretmani na Novom naselјu i Satelitu u podrumima koji su pod vodom. Privodimo kraju monitoring rečnih komaraca na Dunavu i na osnovu toga ćemo izvoditi dalјe tretmane. Pre šest dana počela je i akcija zaštite zdravlјa građana od krpelјa, i to od oboda grada sa sremske i bačke strane, pa se krećemo prema centru - istakao je Aćimović.

Gradonačelnik Vučević rekao je da je borba za zdravlјe građana i dalјe prioritet i izrazio nadu da će kriza što pre biti okončana.

-Treba da definišemo tehničke i zaštitarske uslove za korišćenje javnog gradskog prevoza. Vozila i vozači su spremni, čekamo uputstva od Kriznog štaba. Grad i predškolska ustanova su spremni i za povratak dece u vrtiće, ali i tu se čeka odluka struke, odnosno Kriznog štaba – izjavio je Vučević i dodao da je i dalјe potreban veliki oprez, jer se epidemiološka situacija može u trenutku promeniti, odnosno pogoršati.

Novi Sad, 27. april 2020. godine