Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПОДРЖАО ИНИЦИЈАТИВУ ДЕЧАКА СИМОНА КОЈИ ЈЕ ПОЖЕЛЕО БЕЈБЛЕЈД АРЕНУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је шестогодишњег Новосађанина Симона који је у писму које је упутио градоначелнику изразио замисао да у Новом Саду буде направљена Бејблејд арена, односно арена за борбу чиграма која му је у виду играчке-макете и уручена на пријему.

- Најмлађи суграђани нам често показују колико су искреност и отворена иницијатива потребни за све нас старије, да нас коригују и опомену у случајевима када заборављамо на те мале идеје, које су итекако значајне. Поносан сам што можемо да угостимо у Градској кући Симона и да му се захвалимо на одважности и храбрости да као шестогодишњак градској администарцији упути писмо са својом идејом, конкретном и корисном за најмлађе. Хвала и медијима који скренули пажњу на писмо, као и компанијама које су се одазвале да помогну изградњу арене. Она је скоро завршена, а дизајнирана је по упутствима нашег малог суграђанина и биће постављена на локацији коју је предложио иницијатор пројекта Симон.  Чекамо још једну играчку да нам стигне, па ћемо за који дан имати прву бејблејд арену у Новом Саду у близини МЗ „Народни хероји“. Градска кућа је отворена и вапи за идејама и иницијативама грађана, које ма ког обима биле, нама су значајне - рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Мајка дечака Лена Никовић нагласила је изразиту упорност свог сина и рекла да он два месеца није одустајао од ступања у контакт са градоначелником како би остварио своју замисао Шестогодишњи Симон Никовић рекао је да је након гледања цртаног филма, дошао на идеју да изгради нешто по узору на оно што је видео у цртаћу.

- Открио сам да та арена може да се купи, али сам ипак хтео да је направим на игралишту да сви можемо да се играмо напољу. Ја сам желео да идем на игралиште и ископам рупу сам, али су ми мама и тата рекли да прво морам да питам градоначелника за дозволу, па сам му написао писмо и предао га на шалтер бр. 14 у Градској кући – истакао је Симон.

Дечак Симон Никовић је показао да верује у своју идеју на коју је дошао након гледања истоименог цртаног филма. Његово писмо званично је запримљено  14. јуна, а градоначелник је хитро реаговао и контактирао надлежне у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције како би се проверило постоје ли услови да на тој локацији буде изграђена арена за бејблејд која је ових дана готово завршена.

Нови Сад, 26. јун 2018. године