Čitaj mi

GRADONAČELNIK PODRŽAO INICIJATIVU DEČAKA SIMONA KOJI JE POŽELEO BEJBLEJD ARENU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je šestogodišnjeg Novosađanina Simona koji je u pismu koje je uputio gradonačelniku izrazio zamisao da u Novom Sadu bude napravlјena Bejblejd arena, odnosno arena za borbu čigrama koja mu je u vidu igračke-makete i uručena na prijemu.

- Najmlađi sugrađani nam često pokazuju koliko su iskrenost i otvorena inicijativa potrebni za sve nas starije, da nas koriguju i opomenu u slučajevima kada zaboravlјamo na te male ideje, koje su itekako značajne. Ponosan sam što možemo da ugostimo u Gradskoj kući Simona i da mu se zahvalimo na odvažnosti i hrabrosti da kao šestogodišnjak gradskoj administarciji uputi pismo sa svojom idejom, konkretnom i korisnom za najmlađe. Hvala i medijima koji skrenuli pažnju na pismo, kao i kompanijama koje su se odazvale da pomognu izgradnju arene. Ona je skoro završena, a dizajnirana je po uputstvima našeg malog sugrađanina i biće postavlјena na lokaciji koju je predložio inicijator projekta Simon.  Čekamo još jednu igračku da nam stigne, pa ćemo za koji dan imati prvu bejblejd arenu u Novom Sadu u blizini MZ „Narodni heroji“. Gradska kuća je otvorena i vapi za idejama i inicijativama građana, koje ma kog obima bile, nama su značajne - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Majka dečaka Lena Niković naglasila je izrazitu upornost svog sina i rekla da on dva meseca nije odustajao od stupanja u kontakt sa gradonačelnikom kako bi ostvario svoju zamisao Šestogodišnji Simon Niković rekao je da je nakon gledanja crtanog filma, došao na ideju da izgradi nešto po uzoru na ono što je video u crtaću.

- Otkrio sam da ta arena može da se kupi, ali sam ipak hteo da je napravim na igralištu da svi možemo da se igramo napolјu. Ja sam želeo da idem na igralište i iskopam rupu sam, ali su mi mama i tata rekli da prvo moram da pitam gradonačelnika za dozvolu, pa sam mu napisao pismo i predao ga na šalter br. 14 u Gradskoj kući – istakao je Simon.

Dečak Simon Niković je pokazao da veruje u svoju ideju na koju je došao nakon gledanja istoimenog crtanog filma. Nјegovo pismo zvanično je zaprimlјeno  14. juna, a gradonačelnik je hitro reagovao i kontaktirao nadležne u Gradskoj upravi za građevinsko zemlјište i investicije kako bi se proverilo postoje li uslovi da na toj lokaciji bude izgrađena arena za bejblejd koja je ovih dana gotovo završena.

Novi Sad, 26. jun 2018. godine