Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО МЕЂУНАРОДНИ ЏУДО ТУРНИР ''ВОЈВОДИНА''

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић отворио је међународни џудо турнир ''Војводина'', у конкуренцији полетараца, млађих и старијих пионира, који организује џудо клуб ''Војводина'' из Новог Сада. На турниру учествује око 200 такмичара из 18 клубова из Србије и региона, а отварању су присуствовале и легенде џудоа као што је Славко Обадов.

-Град Нови Сад је подржао ову манифестацију уз бројне друге институције и спонозоре, али најлепша је слика са толико дечака и девојчица на татамију, из Београда, Новог Сада, Сремске Митровице, и других места у Србији, заједно са нашим гостима из Републике српске. То показује да се бројни малишани, у сложеним условима живота, опредељују за физичке активности и спорт, и уверава нас да имамо здраву омладину и да је са њима наша будућност светла, само треба да их усмеримо на прави пут – истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Према речима представника организатора Огњена Цвјетићанина, реч је о турниру за најмлађе такмичаре које ће бити уврштено у званична такмичења Џудо савеза Србије и које ће прерасти у традицију Града Новог Сада.

Нови Сад, 28. новембар 2015. године