Čitaj mi

GRADONAČELNIK OTVORIO MEĐUNARODNI DžUDO TURNIR ''VOJVODINA''

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvorio je međunarodni džudo turnir ''Vojvodina'', u konkurenciji poletaraca, mlađih i starijih pionira, koji organizuje džudo klub ''Vojvodina'' iz Novog Sada. Na turniru učestvuje oko 200 takmičara iz 18 klubova iz Srbije i regiona, a otvaranju su prisustvovale i legende džudoa kao što je Slavko Obadov.

-Grad Novi Sad je podržao ovu manifestaciju uz brojne druge institucije i sponozore, ali najlepša je slika sa toliko dečaka i devojčica na tatamiju, iz Beograda, Novog Sada, Sremske Mitrovice, i drugih mesta u Srbiji, zajedno sa našim gostima iz Republike srpske. To pokazuje da se brojni mališani, u složenim uslovima života, opredeljuju za fizičke aktivnosti i sport, i uverava nas da imamo zdravu omladinu i da je sa njima naša budućnost svetla, samo treba da ih usmerimo na pravi put – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima predstavnika organizatora Ognjena Cvjetićanina, reč je o turniru za najmlađe takmičare koje će biti uvršteno u zvanična takmičenja Džudo saveza Srbije i koje će prerasti u tradiciju Grada Novog Sada.

Novi Sad, 28. novembar 2015. godine