Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОТВОРИО МЕЂУНАРОДНИ НОВОСАДСКИ КЊИЖЕВНИ ФЕСТИВАЛ

- Иако је релативно млад, овај фестивал заузима значајно место у понуди културних дешавања у Новом Саду. Увек је лепо када уметност и култура изађу на улице, и када се на градским трговима читају поезија и проза. Књижевност је једна од најважнијих културно-друштвених области, јер негује духовне и људске вредности на изузтно префињен и леп начин. Због тога ће град наставити да подржава све програме и пројекте који, попут ове манифестације, доприносе културно- уметничком богатству Новог Сада. - рекао је на отварању 4. Mеђународног новосадског књижевног фестивала градоначелник Павличић.

У свечаној сали Градске куће градоначелник је непосредно пре свечаног отварања, организовао пријем за организаторе и учеснике тог фестивала. Коктел се организовао у част добитника Међународне награде „Нови Сад“ Шона О’Брајена. Гости пријема су били учесници фестивала, писци из наше земље и Европе као и први секретар Амбасаде Краљевине Данске, господин Петер Ласен и прва секретарка Амбасаде Краљевине Норвешке, госпођа Сирјен Андерсен. Гости су се затим упутили ка Тргу младенаца, где је уприличен је пригодан музички програм уз рецитовање поезије и прозе еминентних кнњижевника.

Манифестација основана од стране Друштва књижевника Војводине 2006. године, 4. Међународни новосадски књижевни фестивал , одржаће се ове године од 24. до 28. августа у Новом Саду.

Нови Сад, 25. август 2009. године