Čitaj mi

GRADONAČELNIK OTVORIO MEĐUNARODNI NOVOSADSKI KNJIŽEVNI FESTIVAL

- Iako je relativno mlad, ovaj festival zauzima značajno mesto u ponudi kulturnih dešavanja u Novom Sadu. Uvek je lepo kada umetnost i kultura izađu na ulice, i kada se na gradskim trgovima čitaju poezija i proza. Književnost je jedna od najvažnijih kulturno-društvenih oblasti, jer neguje duhovne i ljudske vrednosti na izuztno prefinjen i lep način. Zbog toga će grad nastaviti da podržava sve programe i projekte koji, poput ove manifestacije, doprinose kulturno- umetničkom bogatstvu Novog Sada. - rekao je na otvaranju 4. Međunarodnog novosadskog književnog festivala gradonačelnik Pavličić.

U svečanoj sali Gradske kuće gradonačelnik je neposredno pre svečanog otvaranja, organizovao prijem za organizatore i učesnike tog festivala. Koktel se organizovao u čast dobitnika Međunarodne nagrade „Novi Sad“ Šona O’Brajena. Gosti prijema su bili učesnici festivala, pisci iz naše zemlje i Evrope kao i prvi sekretar Ambasade Kraljevine Danske, gospodin Peter Lasen i prva sekretarka Ambasade Kraljevine Norveške, gospođa Sirjen Andersen. Gosti su se zatim uputili ka Trgu mladenaca, gde je upriličen je prigodan muzički program uz recitovanje poezije i proze eminentnih knnjiževnika.

Manifestacija osnovana od strane Društva književnika Vojvodine 2006. godine, 4. Međunarodni novosadski književni festival , održaće se ove godine od 24. do 28. avgusta u Novom Sadu.

Novi Sad, 25. avgust 2009. godine