Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОДРЖАО САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ РЕПУБЛИКЕ МАЂАРСКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић заједно је са сарадницима примио у Градској кући амбасадора Републике Мађарске у Србији Њ.Е. Атилу Пинтера, као и успешне привреднике, представнике иностране компаније заинтересоване за инвестирање у инфраструктурне пројекте у Новом Саду.

Након што им је градоначелник пожелео срдачну добродошлицу, они су изразили велико задовољство што су у прилици да представе своје услуге и да сазнају конкретне могућности за улагање. На састанку су разматране теме везане за изградњу регионалне депоније и пречистача отпадних вода.

Градоначелник Милош Вучевић је нагласио да је одлично што постоје интересенти за улагање у Нови Сад и да ће све радње у том правцу бити максимално транспарентне и доступне јавности. Реч је о процесима одабира локације, припреме пројектно-техничке документације и разматрању модалитета финансирања та два, стратешка пројекта од великог значаја за Град и Покрајину.

Констатована је обострана жеља за сарадњом, као и то да ће се услови за евентуалну реализацију стећи тек након предузимања мера и активности од стране Града и других надлежних државних инстанци у будућности, након чега ће све компаније имати једнаку шансу за учешће у тим пројектима великих размера.

Амбасадор и градоначелник су разменили утиске о изузетно доброј сарадњи Мађарске и Србије и, како су истакли, историјски гледано никад бољим и блискијим односима две земље и два народа. Сложили су се да односе треба и даље унапређивати,  што се евидентно рефлектује на појачано присуство инвестиција и раст извоза са обе стране.

Нови Сад, 5. децембар 2017. године