Čitaj mi

GRADONAČELNIK ODRŽAO SASTANAK SA AMBASADOROM REPUBLIKE MAĐARSKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa saradnicima primio u Gradskoj kući ambasadora Republike Mađarske u Srbiji Nј.E. Atilu Pintera, kao i uspešne privrednike, predstavnike inostrane kompanije zainteresovane za investiranje u infrastrukturne projekte u Novom Sadu.

Nakon što im je gradonačelnik poželeo srdačnu dobrodošlicu, oni su izrazili veliko zadovolјstvo što su u prilici da predstave svoje usluge i da saznaju konkretne mogućnosti za ulaganje. Na sastanku su razmatrane teme vezane za izgradnju regionalne deponije i prečistača otpadnih voda.

Gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio da je odlično što postoje interesenti za ulaganje u Novi Sad i da će sve radnje u tom pravcu biti maksimalno transparentne i dostupne javnosti. Reč je o procesima odabira lokacije, pripreme projektno-tehničke dokumentacije i razmatranju modaliteta finansiranja ta dva, strateška projekta od velikog značaja za Grad i Pokrajinu.

Konstatovana je obostrana želјa za saradnjom, kao i to da će se uslovi za eventualnu realizaciju steći tek nakon preduzimanja mera i aktivnosti od strane Grada i drugih nadležnih državnih instanci u budućnosti, nakon čega će sve kompanije imati jednaku šansu za učešće u tim projektima velikih razmera.

Ambasador i gradonačelnik su razmenili utiske o izuzetno dobroj saradnji Mađarske i Srbije i, kako su istakli, istorijski gledano nikad bolјim i bliskijim odnosima dve zemlјe i dva naroda. Složili su se da odnose treba i dalјe unapređivati,  što se evidentno reflektuje na pojačano prisustvo investicija i rast izvoza sa obe strane.

Novi Sad, 5. decembar 2017. godine