Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО НОВОИЗГРАЂЕНУ КАПЕЛУ У БУКОВЦУ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић обишао је новоизграђену капелу на гробљу у Буковцу, а комплетне радове на том објекту извело je ЈКП „Лисје“.

- Изградњом капеле на Буковачком гробљу исправљена је једна цивилизацијска неправда над становницима овог дела града. Град је кроз капиталну субвенцију издвојио 17,2 милиона динара за изградњу капеле и уређење простора око ње. Сматрам да је ово најмање што смо могли да урадимо за становнике Буковца, како би и они, као и становници других делова града, имали уређено месно гробље. Град је у претходном периоду инвестирао у основну школу у Буковцу, у асфалтирање улица, чишћење потока и канала који су приликом већих падавина представљали озбиљан проблем за Буковчане, а уложили смо значајна средства у обнову православног храма у Буковцу. Планове за рад и приоритете међу њима стварали смо заједно са становницима МЗ „Буковац“, тако да је Град само следио жеље и потребе грађана – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Директор ЈКП „Лисје“ Владимир Ђаковић рекао је да је комплетне радове на објекту извело то предузеће, а да буковачко гробље може бити пример уређења за гробља и у свим другим деловима града.

- Капела у Буковцу је укупне површине 263,86 м², а у потпуности су завршени и радови на партерном уређењу око објекта, као што су стазе, паркинг, мобилијар и зеленило. У оквиру објекта налазе се, пре свега, просторија за испраћај покојника која омогућава испуњавање основне сврхе постојања капеле – достојанствен испраћај, простор за хладну комору за два места, просторија за свештенике, чајна кухиња, канцеларија за запослене са санитарним чвором и туш кабином, мушки и женски санитарни чвор за посетиоце, као и један за лица са инвалидитетом, остава за одлагање алата и манипулативни простор – рекао је директор Владимир Ђаковић.

Нови Сад, 18. април 2016. године