Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO NOVOIZGRAĐENU KAPELU U BUKOVCU

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novoizgrađenu kapelu na groblјu u Bukovcu, a kompletne radove na tom objektu izvelo je JKP „Lisje“.

- Izgradnjom kapele na Bukovačkom groblјu ispravlјena je jedna civilizacijska nepravda nad stanovnicima ovog dela grada. Grad je kroz kapitalnu subvenciju izdvojio 17,2 miliona dinara za izgradnju kapele i uređenje prostora oko nje. Smatram da je ovo najmanje što smo mogli da uradimo za stanovnike Bukovca, kako bi i oni, kao i stanovnici drugih delova grada, imali uređeno mesno groblјe. Grad je u prethodnom periodu investirao u osnovnu školu u Bukovcu, u asfaltiranje ulica, čišćenje potoka i kanala koji su prilikom većih padavina predstavlјali ozbilјan problem za Bukovčane, a uložili smo značajna sredstva u obnovu pravoslavnog hrama u Bukovcu. Planove za rad i prioritete među njima stvarali smo zajedno sa stanovnicima MZ „Bukovac“, tako da je Grad samo sledio želјe i potrebe građana – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Direktor JKP „Lisje“ Vladimir Đaković rekao je da je kompletne radove na objektu izvelo to preduzeće, a da bukovačko groblјe može biti primer uređenja za groblјa i u svim drugim delovima grada.

- Kapela u Bukovcu je ukupne površine 263,86 m², a u potpunosti su završeni i radovi na parternom uređenju oko objekta, kao što su staze, parking, mobilijar i zelenilo. U okviru objekta nalaze se, pre svega, prostorija za ispraćaj pokojnika koja omogućava ispunjavanje osnovne svrhe postojanja kapele – dostojanstven ispraćaj, prostor za hladnu komoru za dva mesta, prostorija za sveštenike, čajna kuhinja, kancelarija za zaposlene sa sanitarnim čvorom i tuš kabinom, muški i ženski sanitarni čvor za posetioce, kao i jedan za lica sa invaliditetom, ostava za odlaganje alata i manipulativni prostor – rekao je direktor Vladimir Đaković.

Novi Sad, 18. april 2016. godine