Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО НАСЕЉЕ САЈЛОВО

Градоначелник Новог Сада Игор Павличић обишао је приградско насеље Сајлово где је у току сређивање путева, јер према оцени становника Сајлова неасфалтиране улице, представљају један од горућих проблема.

- До сада је у 33 улице сређен пут, односно насут туцаником, јер је најважније да грађани не газе по блату. Покушаћемо да до краја године припремимо пројекат за изградњу канализације у Сајлову и тако започнемо решавање великог проблема, који постоји не само у приградским насељима него и у граду. Пораст броја становника у Новом Саду није испратио развој инфрструктуре и доста тога још има да се уради, међутим немогуће је одједном реализовати изузетно скупе инфраструктурне инвестиције - истакао је градоначелник Павличић.

У разговору са становницима Сајлова он је рекао да ће , чим се пронађе адекватна локација, у том насељу бити изграђена дечја игралишта и слични садржаји, објаснивши да је највећа препрека што то до сада није учињено, чињеница да потенцијалне парцеле нису у власништву Града.

Иначе, до сада је туцаником насуто око 70 процента путева у неасфалтираним улицама којих је било преко 400 до пре две године у Новом Саду, а план Града је да у наредном периоду све улице буду постепено и асфалтиране.

Нови Сад, 11. август 2010. године