Čitaj mi

GRADONAČELNIK OBIŠAO NASELJE SAJLOVO

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić obišao je prigradsko naselje Sajlovo gde je u toku sređivanje puteva, jer prema oceni stanovnika Sajlova neasfaltirane ulice, predstavljaju jedan od gorućih problema.

- Do sada je u 33 ulice sređen put, odnosno nasut tucanikom, jer je najvažnije da građani ne gaze po blatu. Pokušaćemo da do kraja godine pripremimo projekat za izgradnju kanalizacije u Sajlovu i tako započnemo rešavanje velikog problema, koji postoji ne samo u prigradskim naseljima nego i u gradu. Porast broja stanovnika u Novom Sadu nije ispratio razvoj infrstrukture i dosta toga još ima da se uradi, međutim nemoguće je odjednom realizovati izuzetno skupe infrаstrukturne investicije - istakao je gradonačelnik Pavličić.

U razgovoru sa stanovnicima Sajlova on je rekao da će , čim se pronađe adekvatna lokacija, u tom naselju biti izgrađena dečja igrališta i slični sadržaji, objasnivši da je najveća prepreka što to do sada nije učinjeno, činjenica da potencijalne parcele nisu u vlasništvu Grada.

Inače, do sada je tucanikom nasuto oko 70 procenta puteva u neasfaltiranim ulicama kojih je bilo preko 400 do pre dve godine u Novom Sadu, a plan Grada je da u narednom periodu sve ulice budu postepeno i asfaltirane.

Novi Sad, 11. avgust 2010. godine