Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК ОБИШАО ДЕЖУРНЕ СЛУЖБЕ У НОВОМ САДУ

Током обиласка дежурних служби Ватрогасне бригаде, Полицијске управе и Завода за хитну медицинску помоћ, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је информисан да новогодишња ноћ протиче у најбољем реду, и да су интервенције у очекиваним оквирима.

- Желимо да тако и остане, па позивамо суграђане и госте нашег града да се веселе, али не тако да угрозе себе или друге. Свим запосленима надлежних дежурних служби желим да честитам новогодишње и божићне празнике и да им се захвалим на бризи коју исказују током целе године - истакао је Милош Вучевић. Он је рекао да је Завод за хитну медицинску помоћ један од најопремљенијих и најоспособљенијих завода, и да је било веома важно да се, изградњом новог савременог објекта, људима који раде тежак и одговоран посао обезбеде добри услови за рад, као и здраввствена заштита грађанима.

Према извештају директора Завода др Богдана Живановића, у новогодишњој ноћи активно је 10 ургентних екипа, а током дневне смене било је 59 излаза што се сматра уобичајеним просеком. Он је позвао грађне да не возе под дејством алкохола и да избегавају пиротехничка средства.

- Посебно желим да се захвалим онима који 365 дана ризикују сопствене животе да би сачували нас, и најмање што можемо да учинимо за њих је да им обезбедимо најбољу опрему. Град је издвојио 11 милиона динара за два возила и опрему за ватрогасце, а определили смо новац и за куповину великог специјализованог ватрогасног возила, вредног 33 милиона динара, и оно ће бити испоручено за неколико месеци.

Како је рекао градоначелник Вучевић намера Града је да, заједно са Покрајином и Републиком, крене у пројекат изградње будућег регионалног центра сектора за ванредне ситуације, на Булевару Патријарха Павла у Новом Саду.

Начелник Управе за ванредне ситуације Драган Цветићанин захвалио се Граду на донацији нагласивши да ће нова возила и опрема допринети бољем функционисању ватрогасне спасилачке јединице.

Нови Сад, 1. јануар 2019. године