Čitaj mi

GRADONAČELNIК OBIŠAO DEŽURNE SLUŽBE U NOVOM SADU

Tokom obilaska dežurnih službi Vatrogasne brigade, Policijske uprave i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je informisan da novogodišnja noć protiče u najboljem redu, i da su intervencije u očekivanim okvirima.

- Želimo da tako i ostane, pa pozivamo sugrađane i goste našeg grada da se vesele, ali ne tako da ugroze sebe ili druge. Svim zaposlenima nadležnih dežurnih službi želim da čestitam novogodišnje i božićne praznike i da im se zahvalim na brizi koju iskazuju tokom cele godine - istakao je Miloš Vučević. On je rekao da je Zavod za hitnu medicinsku pomoć jedan od najopremljenijih i najosposobljenijih zavoda, i da je bilo veoma važno da se, izgradnjom novog savremenog objekta, ljudima koji rade težak i odgovoran posao obezbede dobri uslovi za rad, kao i zdravvstvena zaštita građanima.

Prema izveštaju direktora Zavoda dr Bogdana Živanovića, u novogodišnjoj noći aktivno je 10 urgentnih ekipa, a tokom dnevne smene bilo je 59 izlaza što se smatra uobičajenim prosekom. On je pozvao građne da ne voze pod dejstvom alkohola i da izbegavaju pirotehnička sredstva.

- Posebno želim da se zahvalim onima koji 365 dana rizikuju sopstvene živote da bi sačuvali nas, i najmanje što možemo da učinimo za njih je da im obezbedimo najbolju opremu. Grad je izdvojio 11 miliona dinara za dva vozila i opremu za vatrogasce, a opredelili smo novac i za kupovinu velikog specijalizovanog vatrogasnog vozila, vrednog 33 miliona dinara, i ono će biti isporučeno za nekoliko meseci.

Кako je rekao gradonačelnik Vučević namera Grada je da, zajedno sa Pokrajinom i Republikom, krene u projekat izgradnje budućeg regionalnog centra sektora za vanredne situacije, na Bulevaru Patrijarha Pavla u Novom Sadu.

Načelnik Uprave za vanredne situacije Dragan Cvetićanin zahvalio se Gradu na donaciji naglasivši da će nova vozila i oprema doprineti boljem funkcionisanju vatrogasne spasilačke jedinice.

Novi Sad, 1. januar 2019. godine