Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ВЛАДЕ ОБИШАО БЕГЕЧ И ФУТОГ

Градоначелник Града Новог Сада Милан Ђурић заједно је са председницом Владе Републике Србије Аном Брнабић обишао подручја погођена олујним невременом на територији Новог Сада.

- Данас смо са председницом Владе Републике Србије, госпођом Брнабић обишли Парк природе „Бегечкa јамa“, где су на око 200 хектара уништена стабла и Основну школу „Десанка Максимовић“ у Футогу која је 19. јула остала потпуно без крова. У току су радови на санацији крова како би ђаци могли 1. септембра редовно да крену у школу. Заједно са председницом Владе присуствовао сам седници Градског штаба за ванредне ситуације и закључено је да ванредна ситуација која је 20. јула проглашена и даље буде на снази. Сва настала материјална штета не може да се мери са губитком живота. Материјалну штету ћемо надокнадити, али оно што не можемо да вратимо је губитак људског живота – изјавио је градоначелник Милан Ђурић.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић том приликом је истакла да су два апсолутна приоритета за надокнаду штете  стамбени објекти – домаћинства и основне и средње школе, како би деца могла да крену у школу на време. Након тога здравствене установе, потом сви остали објекти јавне намене.

Влада Републике Србије пружиће подршку јединицама локалних самоуправа изјавила је Брнабић и додала да се записници о насталој штети ураде што пре и упуте Министарству за јавнa улагањa, како би се у најкраћем могућем року кренуло у исплату и надокнаду штете, изградњу и санацију објеката.

Градоначелник Ђурић захвалио се председници Владе Републике Србије на посети и томе што се и лично уверила које последице је невреме оставило за собом, али и исказаној помоћи државе у санацији штете и отклањању последица невремена.

Нови Сад, 7. август 2023. године