Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПРИМИО ИВАНУ ШПАНОВИЋ

 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је атлетичарку Ивану Шпановић поводом остварених врхунских спортских резултата. Српска атлетичарка Ивана Шпановић победила је у скоку у даљ на митингу Дијамантске лиге у Стокхолму, пошто је забележила резултат од шест метара и 64 центиметра, што представља узастопни врхунски резултат, након освајања бронзане медаље на Светском првенству.

Према њеним речима од великог значаја за освајање светског одличја била је њена психичка растерећеност, јер су је здравствени проблеми током сезоне, како је рекла, мало склонили са стазе.

- После Олимпијаде најзначајније такмичење за нас спортисте је Светско првенство, када сам ушла у финале знала сам да је све могуће и искористила сам свој моменат - рекла је Ивана Шпановић и додала да је задовољна условима за тренирање на стадиону Карађорђе као и у хали на Сајму.

- Резултати које је остварила Ивана Шпановић су од националног значаја па тиме и за спорт у Граду Новом Саду. Атлетски клуб Војводина је већ традиционално лидер у Србији и има врхунске спортисте, али нажалост клуб је оптерећен финансијским проблемима који датирају из неког претходног периода. Град преко Управе за спорт и омладину има квалитетну комуникацију са клубом, а даје и финансијску потпору како би атлетичари могли адекватно да се припремају за такмичења - истакао је градоначелник Милош Вучевић.

Честитајући успех српској атлетичарки градоначелник Вучевић је оценио да Ивана Шпановић треба да буде узор омладини, јер на њеном примеру могу да виде да се радом и одрицањем постижу врхунски резултати, као и да друштво препознаје квалитетне људе и одличне спортисте.

Нови Сад, 26. август 2013. године