Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA PRIMIO IVANU ŠPANOVIĆ

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je atletičarku Ivanu Španović povodom ostvarenih vrhunskih sportskih rezultata. Srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je u skoku u dalј na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu, pošto je zabeležila rezultat od šest metara i 64 centimetra, što predstavlјa uzastopni vrhunski rezultat, nakon osvajanja bronzane medalјe na Svetskom prvenstvu.

Prema njenim rečima od velikog značaja za osvajanje svetskog odličja bila je njena psihička rasterećenost, jer su je zdravstveni problemi tokom sezone, kako je rekla, malo sklonili sa staze.

- Posle Olimpijade najznačajnije takmičenje za nas sportiste je Svetsko prvenstvo, kada sam ušla u finale znala sam da je sve moguće i iskoristila sam svoj momenat - rekla je Ivana Španović i dodala da je zadovolјna uslovima za treniranje na stadionu Karađorđe kao i u hali na Sajmu.

- Rezultati koje je ostvarila Ivana Španović su od nacionalnog značaja pa time i za sport u Gradu Novom Sadu. Atletski klub Vojvodina je već tradicionalno lider u Srbiji i ima vrhunske sportiste, ali nažalost klub je opterećen finansijskim problemima koji datiraju iz nekog prethodnog perioda. Grad preko Uprave za sport i omladinu ima kvalitetnu komunikaciju sa klubom, a daje i finansijsku potporu kako bi atletičari mogli adekvatno da se pripremaju za takmičenja - istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Čestitajući uspeh srpskoj atletičarki gradonačelnik Vučević je ocenio da Ivana Španović treba da bude uzor omladini, jer na njenom primeru mogu da vide da se radom i odricanjem postižu vrhunski rezultati, kao i da društvo prepoznaje kvalitetne lјude i odlične sportiste.

Novi Sad, 26. avgust 2013. godine