Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ПРИМИО АМБАСАДОРА ЧЕШКЕ

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је амбасадора Чешке у Републици Србији Њ.Е. Томаша Кухту.

Градоначелник му је пожелео срдачну добродошлицу и изразио задовољство што је амбасадор прошле недеље учествовао у највећој регионалној конференцији посвећеној гастрономији, вину и пиву “Food Talk” у Новом Саду, као и што ће данас учествовати у манифестацији „Food Planet”.

Амбасадор се захвалио на гостопримству и нагласио да су чешке компаније редовни излагачи на Новосадском сајму у оквиру Међународонг сајма пољопривреде, по којем је Нови Сад познат широм света, као и то да ће Чешка наредне године бити земља-партнер те манифестације.

Амбасадор Кухта је истакао да је скорашња посета Србији чешког председника Земана велики подстицај економској сарадњи две земље, а да и његова данашња посета Новом Саду потврђује продубљивање економских и привредних односа, што може резултирати бољом сарадњом новосадских и чешких привредника у будућности.

Саговорници су нагласили да постоји широк спектар области у којима Амбасада Чешке и Град Нови Сад могу сарађивати, а на састанку је амбасадор Томаш Кухта упознат и са условима и захтевима локалног тржишта, као и са досадашњим искуствима у сарадњи локалне самоуправе са страним привредницима, потенцијалним инвеститорима.

Нови Сад, 23. септембар 2019. године