Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA PRIMIO AMBASADORA ČEŠKE

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Češke u Republici Srbiji Nј.E. Tomaša Kuhtu.

Gradonačelnik mu je poželeo srdačnu dobrodošlicu i izrazio zadovolјstvo što je ambasador prošle nedelјe učestvovao u najvećoj regionalnoj konferenciji posvećenoj gastronomiji, vinu i pivu “Food Talk” u Novom Sadu, kao i što će danas učestvovati u manifestaciji „Food Planet”.

Ambasador se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da su češke kompanije redovni izlagači na Novosadskom sajmu u okviru Međunarodong sajma polјoprivrede, po kojem je Novi Sad poznat širom sveta, kao i to da će Češka naredne godine biti zemlјa-partner te manifestacije.

Ambasador Kuhta je istakao da je skorašnja poseta Srbiji češkog predsednika Zemana veliki podsticaj ekonomskoj saradnji dve zemlјe, a da i njegova današnja poseta Novom Sadu potvrđuje produblјivanje ekonomskih i privrednih odnosa, što može rezultirati bolјom saradnjom novosadskih i čeških privrednika u budućnosti.

Sagovornici su naglasili da postoji širok spektar oblasti u kojima Ambasada Češke i Grad Novi Sad mogu sarađivati, a na sastanku je ambasador Tomaš Kuhta upoznat i sa uslovima i zahtevima lokalnog tržišta, kao i sa dosadašnjim iskustvima u saradnji lokalne samouprave sa stranim privrednicima, potencijalnim investitorima.

Novi Sad, 23. septembar 2019. godine