Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА ОБИШАО СКЛАДИШТЕ ЈП ТРАНСНАФТА - ЛЕДИНЦИ

 

На позив генералног директора ЈП Транснафта Милоша Томића градоначелник Новог Сада Милош Вучевић са сарадницима обишао је складиште погонског горива Лединци. Основни задатак те компаније је стварање услова за сигуран и поуздан цевоводни транспорт сирове нафте у функцији енергетске безбедности, као и обезбеђивање континуитета снабдевања сировом нафтом. Будући да је компанија настала реорганизацијом нафтне индустрије и као таква наставила са обављањем делатности у оквиру енергетског сектора, данас може да се похвали знањем и искуством стеченим током тридесет година управљања нафтоводом.

- Свако предузеће које послује на територији Новог Сада јесте интерес Града, међутим ЈП Транснафта има национални значај и  једно је од, нажалост ретких, предузећа у држави које послује позитивно и нема никаквих афера у вези са његовим радом. Томе су допринела добра кадровска решења, односно директор који је млад човек али са богатим искуством у области привреде, посебно енергетике и са задовољством сам прихватио позив да се упознам са функционисањем овог складишта - нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Транснафта има неколико организационих јединица у Панчеву, Београду и Новом Саду.
- Овај објекат је  власништву  Војске РС али смо ми пре две године кроз партнерски однос са Војском успели да реконструишемо и адаптирамо ово складиште. То је најсавременији објакат овог типа на Дунаву. Налази се на површини од 14 хектара, распоређен је у две зоне, а има 135 запослених - истакао је директор предузећа Милош Томић и додао да ЈП Транснафта остварује годишњи приход од око 650 милиона динара и није задужено. Према његовим речима предузеће је у процесу корпоративазације у циљу премене статуса у акционарско друштво уз стопостотно власништво државе, што би им, како је објаснио, омогућило већи степен оперативности.

Нови Сад, 25. јул 2013. године