Čitaj mi

GRADONAČELNIK NOVOG SADA OBIŠAO SKLADIŠTE JP TRANSNAFTA - LEDINCI

 

Na poziv generalnog direktora JP Transnafta Miloša Tomića gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima obišao je skladište pogonskog goriva Ledinci. Osnovni zadatak te kompanije je stvaranje uslova za siguran i pouzdan cevovodni transport sirove nafte u funkciji energetske bezbednosti, kao i obezbeđivanje kontinuiteta snabdevanja sirovom naftom. Budući da je kompanija nastala reorganizacijom naftne industrije i kao takva nastavila sa obavlјanjem delatnosti u okviru energetskog sektora, danas može da se pohvali znanjem i iskustvom stečenim tokom trideset godina upravlјanja naftovodom.

- Svako preduzeće koje posluje na teritoriji Novog Sada jeste interes Grada, međutim JP Transnafta ima nacionalni značaj i  jedno je od, nažalost retkih, preduzeća u državi koje posluje pozitivno i nema nikakvih afera u vezi sa njegovim radom. Tome su doprinela dobra kadrovska rešenja, odnosno direktor koji je mlad čovek ali sa bogatim iskustvom u oblasti privrede, posebno energetike i sa zadovolјstvom sam prihvatio poziv da se upoznam sa funkcionisanjem ovog skladišta - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Transnafta ima nekoliko organizacionih jedinica u Pančevu, Beogradu i Novom Sadu.
- Ovaj objekat je  vlasništvu  Vojske RS ali smo mi pre dve godine kroz partnerski odnos sa Vojskom uspeli da rekonstruišemo i adaptiramo ovo skladište. To je najsavremeniji objakat ovog tipa na Dunavu. Nalazi se na površini od 14 hektara, raspoređen je u dve zone, a ima 135 zaposlenih - istakao je direktor preduzeća Miloš Tomić i dodao da JP Transnafta ostvaruje godišnji prihod od oko 650 miliona dinara i nije zaduženo. Prema njegovim rečima preduzeće je u procesu korporativazacije u cilјu premene statusa u akcionarsko društvo uz stopostotno vlasništvo države, što bi im, kako je objasnio, omogućilo veći stepen operativnosti.

Novi Sad, 25. jul 2013. godine