Читај ми

ГРАДОНАЧЕЛНИК НОВОГ САДА НАЈОШТРИЈЕ ОСУДИО НАПАД НА НАВИЈАЧЕ ХРВАТСКЕ РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ

Град Нови Сад изражава жаљење због инцидената који су се десили након синоћ одигране утакмице између репрезентација Хрватске и Француске, којом приликом је оштећено више путничких возила у власништву грађана Републике Хрватске и лакше повређено неколико лица.

Наш град угостио је неколико хиљада навијача из Републике Хрватске и трудили смо се да будемо добри домаћини све ове дане, међутим група хулигана је организовано и смишљено изазвала инциденте у жељи да поквари сјајну атмосферу која је владала за време и након утакмице, те су на више локација напали хрватске навијаче који су се својим возилима враћали кући. Такво понашање је директан напад на Град Нови Сад.

Већина хулигана није из Новог Сада, већ је у наш град дошла смишљено, да направи инцидентете и наруши сјајну атмосферу и дух толеранције који негује наш град. Тиме су нанали штету, не само хрватским навијачима, које су бестидно напали, већ и Граду Новом Саду и Републици Србији који се искрено труде да успоставе добрсуседске односе.

Нови Сад је показао максимално гостопримство свим учесницима ЕП у рукомету, и навијачима који су пратили и прате утакмице својих репрезентација, па овим путем поручујем да нису успели у својој намери да нападом на наше госте наруше добру атмосферу и баце сенку на предиван спортски догађај и часно име Новог Сада.

Много је лакше рушити него градити мостове који спајају људе, и зато нећемо дозволити да синоћни догађаји наруше односе између комшија, па се овим путем у име свих грађанки и грађана Новог Сада извињавам свим држављанима Републике Хрватске који су синоћ нападнути и претрпели штету по било ком основу.

Државни органи Републике Србије су предузели све мере на откривању и проналажењу хулигана и очекујем да ће у најкраћем времену бити идентификовани и процесуирани пред нашим судовима.

Користим прилику и да храватској репрезентацији у рукомету честитам на синоћној сјајној игри и победи, и позивам све њене навијаче да и вечерас, као и претходних дана, у великом броју дођу у наш град, и буду наши гости.

Нови Сад, 25. јануар 2012. године